Megjelent a WordPress 4.8 verziója!

Megjelent a WordPress 4.8-as verziója, nézzük mik az újdonságok!

WordPress 4.8A WordPress nemcsak egy nagyon rugalmas és testreszabható platform, ami rengeteg bővítménnyel rendelkezik, de folyamatosan fejlesztés alatt is áll. A mostani verzió az “Evans” kódnevet kapta William John “Bill” Evans jazz zongorista után. Az új funkciók annak jegyében születtek, hogy mégjobban kifejezhesd magad a WordPress használata során.

 Mik az újdonságok?

  • Frissült a vezérlőpultban a hírek szekciója, amelyben már a közelünkben található WordPress események is megtekinthetőek.
  • Kaptunk három új widgetet, melyekkel képet, videót illetve hangot tehetünk közzé.
  • Frissült a szöveg widget is, amely végre formázásokat is lehetővé tesz
  • Javult a linkelés

A fenti listából azt gondolom az új widgeteknek örül mindenki a legjobban, bár ezek a feladatok mind megvalósíthatóak voltak eddig is bővítmények vagy kódolás segítségével, így jelentősen könnyebb lett ezen feladatok megoldása.

 

WordPress 4.8 új widgetek
fotó: wordpress.org

Kép widget

A widgetbe való képbeillesztés a WordPress 4.8-ban gyerekjáték egy felhasználóbarát új felületen. Ugyanúgy lehet képet widgetbe illeszteni, ahogy egy bejegyzésbe.

Audio widget

Ez különösen a podcastereknek kedvez. A hangot töltsd fel a média könyvtárba, majd a widget beállításaiban válaszd ki és már készen is vagy!

Videó widget

Itt is ugyanaz a metódus, mint az audio widgetnél: feltöltöd a hangot, majd a widet létrehozásánál kiválasztod a média könyvtárból. Így jelentősen könnyebb az oldalsában videót megjeleníteni.

 

További WordPress 4.8 információk

A frissítés még számos kisebb javítást és új funkciót tartalmaz, melyeket itt tudsz megtekinteni.
Az új verzió természetesen mindenki számára ingyenes, azonban frissítés előtt nem árt biztonsági mentést készítened az oldaladról, itt meg is nézheted hogyan: WordPress biztonsági mentés készítése egyszerűen

Forrás: wordpress.org

 

SZERETNÉL A CÉGEDNEK WEBLAPOT?

Kérj ajánlatot itt:  AJÁNLATKÉRÉS

Amennyiben hasznos volt a cikk segíts másnak is egy megosztással!